Fransförlängning

Hur sköter man om sin ögonfransförlängning?

Skötseln av dina lösögonfransar är helt upp till dig och ju mer tid och försiktighet du lägger ner ju längre kommer dina fransar att hålla. När du är klar med din ögonfransförlängning kommer du få med dig skötselråd hem från salongen om hur du bäst tar hand om dina fransar. Det som först kommer nämnas är att du ska undvika att få vatten på fransarna det första 24 timmarna, därefter kan du duscha och blöta ansiktet som vanligt. Produkterna du använder i ansiktet ska vara helt oljefria eftersom oljan kan få fransarna att tappa sitt fäste, kolla därför noga på innehållsförteckningen på alla produkter som du använder. Se även till att tvätta dig runt ögonen ofta så att du inte blir fet vid fransfästet, din egen oljeproduktion i ansiktet får också dina fransar att tappa fästet. Om du absolut vill ha mascara på dina fransar så använd en oljefri mascara som går att ta bort endast med varmt vatten, använd dig absolut inte av vattenfast mascara! Mascaran isfall bara appliceras på toppen av fransarna, om du applicerar från roten upp kan fransarna lossna. Utom att tänka på vilka produkter som du använder så gnugga dig inte i ögonen och kamma gärna dina fransar då och då med en ren mascara borste så att de inte trasslar ihop sig. Om du kan så är det även bra att sova med ansiktet riktat bort från kudden.

Skötselråd kortfattat:
1. Undvik att få vatten på fransarna de första 24 timmarna efter din ögonfransförlängning!

2. Tvätta ansiktet ofta då du inte blir fet runt ögonlocken eftersom din egen oljeproduktion får fransarna att tappa sitt fäste.

3. Använda oljefria produkter och vill du absolut använda mascara så använd dig av en oljefri som går att tvätta bort med endast varmt vatten. Applicera även bara mascaran på toppen av fransarna, inte vid roten.

4. Gnugga dig inte i ögonen och kamma dina fransar då och då med en ren mascara borste. Sov också om du kan med ansiktet riktat bort från kudden!

Hur länge håller en ögonfransförlängning?

I genomsnitt ska dina fransar hålla mellan 3-5 veckor men det finns som sagt mycket som påverkar dina lösögonfransars livslängd, och hur länge fransarna håller varierar från person till person. Det som påverkar beror som ovan nämnt vilken salong du har valt, hur du hand om dina fransar, hur ofta du tappar dina egna fransar (eftersom fransen ramlar av först när din riktiga frans gör det). En annan bidragande orsak är din oljeproduktion i ansiktet eftersom lösögonfransarna är känsliga mot olja. Var därför noga med att tvätta ansiktet och speciellt ögonlocken så att fransarna håller sig rena och oljefria. När fransarna börjar bli få och glesa kan du välja att göra en påfyllning istället för att köpa ett nytt set, detta är en fördel då du slipper betala fullt pris.